Terugblik 2018

Terugblik Jumping Indoor Nijkerk 2018

Vanaf najaar 2017 heeft een fanatiek team zich al weer ingezet voor Jumping Indoor Nijkerk 2018. Veel ideeën kwamen boven tafel, sommige goed uitvoerbaar, andere ontzettend leuk bedacht, maar niet haalbaar gezien accommodatie, tijd of budget.

Het doel was om er een meer Nijkerks evenement van te maken. Gertjan van Esveld Bouwkundig Advies heeft de toren van Nijkerk als wisselbeker beschikbaar gesteld voor de winnaars van de finale. Een mooi gebaar dat door de ruiters goed ontvangen werd. Tevens stelde hij een Jumping Indoor Nijkerk hindernis beschikbaar. Daarnaast waren veel lokale bedrijven sponsor van diverse (finale) rubrieken. Nijkerkse wethouder mevrouw Aboyaakoub-Akkouh was ook aanwezig om de ruiters in de finales aan te moedigen, en heeft genoten van de sport.

U bent door Hanneke Verhoef en Danelle Kroon middels “spotlight on” meegenomen op weg naar Jumping Indoor Nijkerk 2018. Deze twee fanatieke amazones hebben een aantal spilfiguren geïnterviewd om u zo een kijkje achter de schermen te geven. Aan de reacties te zien was dit geslaagd.

Naast het team van vrijwilligers van de organiserende vereniging de Neuderuiters zijn er natuurlijk ook officials nodig. Dit waren o.a. parcoursbouwer Marco de Jong. Geen onbekende tijdens Jumping Indoor Nijkerk. Elke dag zorgde hij voor mooie parcoursen, waarbij het niveau werd aangepast aan de klasse die gereden werd. In de finales en in het spectaculaire 1.40m parcours zette hij weer nieuwe uitdagingen neer. Knap dat je zo veelzijdig kunt zijn.

Daarnaast zijn er een aantal juryleden waar we het hele seizoen op kunnen rekenen. Behalve het geven van stijlcijfers, bijhouden van juiste tijden en hierdoor het klassement houden zij ook toezicht op het voorterrein, zodat o.a. dierenwelzijn gewaarborgd wordt. Eén van onze juryleden, Anita van Os, is vaker omroeper op grote evenementen, ook tijdens Jumping Indoor Nijkerk bracht ze sfeer tijdens de finales. Sportpaardenfoto.nl heeft 4 dagen lang de kou getrotseerd om mooie plaatjes voor ons te maken. Ook waren lokale fotograven aanwezig.

Er lag weer het mooi aangeklede sponsorterras met dank aan Burito Verhuur B.V.. Henk en Hellen Burgwal hebben de sponsoren weer geweldig in de watten gelegd. Mark Fijn zorgde voor een overzichtelijk scorebord, zodat de uitslag ook live te volgen was.

Het 1.40 m. geeft dit concours een extra aanzien. Een mooi gevulde startlijst met onze eigen Dennis van den Brink als winnaar. Zijn woorden waren: Een barrage rijd je niet via Tokyo. Eerder had hij ook al laten zien: “I am Fast”.

Het is leuk om naast de trouwe gezichten zoals Niels Brusse (startnummer 13), Guido Jan Schoemaker en Marco Verbeek, ook andere ruiters te zien om te strijden om een mooie finale plaats. In de zwaardere rubrieken op de vrijdag vonden ruiters uit het hele land de weg naar Nijkerk. Diverse Neuderuiters wisten een goede greep in de prijzenpot te doen, en stonden op de startlijst voor de finale. Binnen deze finale was er in de B het “Spotlight on” Danelle Kroon, zij won deze finale door vol gas in de barrage alles te laten liggen.

Beste Jumping Indoor Nijkerk Neuderuiter 2018 is Tess van Daatselaar geworden. Haar Icemen kreeg de deken van auto Heimensen omgehangen.

Na jumping Indoor Nijkerk zijn er nog meer mooie evenementen in manege Luxool:

  • 3 en 4 maart de Regiokampioenschappen springen Paarden
  • 10 en 11 maart de Zilveren pony
  • 31 maart Touwtrekken, georganiseerd door de Neuderuiters

Namens de Neuderuiters: Greet Meinardi

Verenigingen

Bord Sponsoren