Spotlight On 2019

Hoofdsponsor Deco Center

Vanaf 27 februari 2019 is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start! De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

DecoCenter Woonwinkels is deze editie van de Jumping Indoor Nijkerk de nieuwe hoofdsponsor van het 1.40m op de vrijdagavond en de M finale op zaterdag avond.

 

Onder leiding van Jan Hein Brusse en Ruud Kraaij heeft DecoCenter Woonwinkels ondertussen drie filialen; Amersfoort, Barneveld en Ede. In 2014 is de eerste winkel geopend, toen nog in Nijkerk. Het jaar erop volgde de filialen in Barneveld en Ede en in 2017 is de winkel in Nijkerk verhuisd naar Amersfoort. DecoCenter heeft een breed aanbod woonaccessoires en meubels, wat zowel jong als oud aan zal spreken. Met merken als Eleonora, Mattz en net nieuw Splinz, bieden zij een gevarieerd en betaalbaar assortiment aan. Uniek is het merk Fink, een Duits merk wat zij in Nederland als enige verkopen.

In het totaal zijn Jan Hein en Ruud al 24 jaar sponsor. Jan Hein met zijn handels-, pension,- en africhtingsstal Crosshair Stables als vaste sponsor van de M finale. Met de verkoop van zijn bedrijf neemt DecoCenter Woonwinkels deze rubriek over. Vanuit meerdere bedrijven, waaronder DecoCenter, zijn zij ook al 22 jaar hoofdsponsor. Met een onderbreking van een paar jaar zijn wij erg blij ze weer als hoofdsponsor te mogen verwelkomen.

www. deco-center.nl

Tekst: Hanneke Verhoef

Jan Grievink

Vanaf 27 februari 2019 is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start! De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

 

Deze week in ‘de spotlight’; Jan Willem Grievink. Jan is de voorzitter van Manege Luxool. Vijf jaar lang heeft hij dit met veel plezier gedaan en april dit jaar eindigt zijn periode als voorzitter. Jan is geboren op een boerderij bij het dorpje Dinxperlo, tegen de Duitse grens. Zijn ouders hadden paarden thuis en van zijn 14e tot en met zijn 19e heeft hij zelf ook gereden. “Een echt fanatieke ruiter was ik niet. Wedstrijden heb ik ook nooit gereden. Ik reed echt omdat ik het leuk vond en stiekem vond ik het ook wel heel stoer! Tegenwoordig ben ik niet meer zo’n held met paarden. Vorig jaar heb ik nog een losgebroken Fries paard tegen gehouden. Met m’n armen wijd ben ik heel stoer voor hem gaan staan, zodat hij niet de weg op kon. Gelukkig werkte het en kon ik trots zijn op mijn heldenactie, maar stiekem vond ik het heel spannend!”

Door de jaren heen is Jan zijn interesse voor paarden niet verloren en bezoekt hij met veel plezier evenementen door het hele land. Uiteindelijk is Jan voor zijn werk naar Nijkerk verhuisd en nadat hij met pensioen was, gevraagd voor het voorzitterschap. “Als voorzitter is het je taak om alle 3 de verenigingen bij elkaar en tevredenen te houden, maar ook om de manege voorruit te helpen en gezond te houden. Een voorbeeld hiervan is de grote renovatie in 2017. Een grote klus wat erg veel voorbereiding vroeg. Ik ben er erg trots op dat ik dit samen met het bestuur en alle leden voor elkaar heb kunnen krijgen. Het was een grote investering, maar het resultaat is een mooie gezonde manege dat klaar is voor de toekomst. ”

 

Vanuit zijn voorzittersfunctie en eigen interesse is Jan bij veel evenementen in de manege aanwezig. Zo ook de Jumping Indoor Nijkerk. “Het niveau van de wedstrijd ligt altijd erg hoog, dit maakt het mooi om naar te kijken. Er wordt echt gestreden om de winst. Daarnaast zijn er voldoende zitplekken en hangt er altijd een gezellige en gemoedelijke sfeer. Echt een avondje uit! Wat ik ook altijd mooi vind, zijn de finales van de Zilveren Pony. Als ik zie hoe hard die jonge meiden door het parcours scheuren, dan hoop ik altijd maar dat mijn kleindochter dat niet gaat doen!”.

 

Wat Jan wel wat meer in de manege zou willen zien, zijn de tuigpaarden. Het is hem een keer gelukt om een tuigpaarden evenement in de manege te organiseren. “Prachtige dieren om naar te kijken! Ik mocht toen de ereronde meerijden, voor het eerst in mijn leven, op een van de koetsen. Wat ben ik bang geweest! In de bochten werkte de vering van de kar zo goed, dat ik het gevoel kreeg dat we met kar en al om zouden vallen!” Genoeg mooie evenementen in de manege en ondanks dat zijn voorzittersfunctie dit jaar eindigt, zullen we Jan nog vaak terug zien!

 

Tekst: Hanneke Verhoef

Foto: Arjen Gerritsma / Graphic Sound

Wilke Kamphorst

Vanaf 27 februari 2019 is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start! De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

Deze week in ‘de spotlight’….Wilke Kamphorst. Zij is ruim 10 jaar verantwoordelijk geweest voor het wedstrijdsecretariaat van de springwedstrijden en de organisatie van Jumping Indoor Nijkerk.

Vanaf het moment dat ze kon praten, had Wilke het veel over pony’s. Op haar 7de was het zover; de eerste les op de manege. De eerste eigen pony volgde al snel en toen ze zelf met de trailer op pad kon, is ze fanatiek springwedstrijden gaan rijden. Vanaf die tijd heeft zij ook het wedstrijdsecretariaat overgenomen. “Ik was toen net lid bij Rijvereniging de Neuderuiters en vond de paardensport een individuele sport. Ik wilde graag meer mensen leren kennen en wat voor de club kunnen betekenen. Toen ik net begon, werkten we zelfs nog met startcoupons, maar gelukkig gaat dat tegenwoordig anders! Het maken van de startlijsten is zeker een hele dag werk per wedstrijd, maar ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Het meest gelachen heb ik om de moeite die ruiters deden om nog te mogen starten. Dan stonden ze met een fles wijn of een doos chocolade aan de balie.” Wilke heeft het wedstrijdsecretariaat altijd goed kunnen combineren met het deelnemen aan de springwedstrijden in Nijkerk; “Vooral met mijn schimmel heb ik veel succes gehad, wat een fijn paard was dat!”

Afgelopen zomer is Wilke moeder geworden en dit heeft haar doen besluiten haar taken over te dragen. “Ook vind ik dat het na zo’n lange periode tijd is geworden voor iemand anders! Er is in Debra van Rossenberg een goede vervanger gevonden, hier ben ik heel blij mee!” Maar gaan we Wilke dan nog wel terug zien tijdens de Jumping Indoor Nijkerk? “Uiteraard! Met mijn nieuwe paard ga ik zeker proberen om een finale plek te bemachtigen!” In al die jaren heeft zij maar 2 keer niet meegereden en met haar vorige paard ook meerdere keren de finale gehaald. “Voorgaande jaren was ik bijna alle dagen aanwezig op het secretariaat. Dat waren altijd hele gezellige dagen. Vooral het ruiterfeest op vrijdagavond heeft er wel eens voor gezorgd dat ik zaterdagochtend gapend en met een katertje op het secretariaat zat! Ik kijk in ieder geval met een voldaan gevoel terug op alle jaren dat ik in de organisatie heb gezeten, ik heb dit met ontzettend veel plezier gedaan!”

Niet alleen Wilke is betrokken bij Jumping Indoor Nijkerk, ook haar man, Marco Kamphorst, is al meerdere jaren sponsor als eigenaar van Fysiotherapiepraktijk Corlaer. “Ook mijn vader en tevens trouwste supporter draagt al jaren zijn steentje bij aan dit mooie evenement, hij sponsort vanuit zijn bedrijf Midland Voeders. “Ook als ik geen finale hoef te rijden, maken mijn ouders en Marco graag gebruik van hun plek op het sponsorterras. Zij vinden de finales bijna net zo mooi om te zien als ik. Ondertussen zijn de finale avonden een familie-uitje geworden. We hopen deze traditie nog jaren voort te zetten!”

Tekst: Hanneke Verhoef

Sportpaardenfoto

Vanaf 27 februari 2019 is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start! De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

Deze week in ‘de spotlight’….

Aloys en Alie van de Logt. Beter bekend als Sportpaardenfoto; de fotograaf die geen één springwedstrijd van Rijvereniging de Neuderuiters mist.

Ze komen niet uit de buurt, maar zijn ondertussen bijna ieder weekend in de regio te vinden. Aloys met zijn fotocamera tussen de hindernissen en Alie in de kantine. “Ik ga altijd met veel plezier met mijn man mee. Het zijn vaak lange dagen en daarbij veel uren in de auto. Op deze manier zijn we toch gezellig samen. Daarnaast leren we steeds meer mensen kennen en maak ik in de kantine een praatje met iedereen. Ik kijk ook wel naar de wedstrijd zelf, maar ik vind het niet heel spannend. Eigenlijk ben ik een beetje bang voor paarden en als er dan iets verkeerd gaat, vind ik het maar niks!”

Ook Aloys heeft geen achtergrond met paarden. Hij won prijzen met zijn Australische Parkieten, dit was ruim 45 jaar zijn grote hobby. Daar kwam verandering in toen zijn dochter 13 jaar geleden begon met paardrijden. “Ik wilde graag mooie foto’s maken van mijn dochter, maar een bewegend beeld scherp op de foto zetten bleek toch lastiger dan gedacht. Er kwam al snel een nieuwe camera en met behulp van YouTube begonnen de foto’s er steeds beter uit te zien. Vervolgens begon ik te fotograferen bij wedstrijden in de buurt en ondertussen ben ik bijna ieder weekend wel op een spring-, dressuur- of menwedstrijd te vinden. Het is echt een uit de hand gelopen hobby!”.

Tijdens Jumping Indoor Nijkerk staat Aloys ook alle dagen in het parcours om alle combinaties mooi op de foto te zetten. “Het zijn lange dagen en aan het eind van de dag ben ik wel moe, maar ik ben het nooit zat. Ik blijf het iedere wedstrijd weer leuk vinden om te doen en alle beweging houdt mij fit. Het mooiste vind ik toch wel de hogere klassen, al verkoop ik in de lagere klassen de meeste foto’s. Naar de hogere klassen toe zie je de ruiters groeien en worden de parcoursen steeds netter gereden. Dat vind ik prachtig om te zien!” Na afloop van de wedstrijd worden alle foto’s meteen op de computer gezet en is Aloys een paar dagen bezig om alles te verwerken en te plaatsen. “Alleen de mooie en scherpe foto’s worden op de website gezet, want het moet natuurlijk wel goed zijn. Ik kan er nog steeds van balen als er een keer een wazige foto tussen zit. Vervolgens verwerkt mijn vrouw alle bestellingen en beantwoordt zij de e-mail.” Alie: “We voelen ons altijd welkom in Nijkerk en krijgen lekker te eten en te drinken. Tijdens Jumping Indoor Nijkerk krijgen wij zelfs ons eigen huisje aangeboden door Droompark Bad Hulckesteijn, dat scheelt ons zoveel reistijd.”

 

Dat iedereen nog maar lang mag genieten van de prachtige foto’s die de familie Van de Logt iedere keer weer maakt!

Tekst: Hanneke Verhoef
Foto: Ilss Foto

Hans Klok

Vanaf 27 februari 2019 is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start! De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

Deze week in ‘de spotlight’….

Deze week in ‘de spotlight’; Hans Klok, al ruim 25 jaar een bekend gezicht op Manege Luxool. Hans is ooit begonnen met het plaatsen van de tijdwaarneming tijdens springwedstrijden en de laatste 10 jaar vooral bekend als parkeerwachter.

Paarden zijn al vanaf jonge leeftijd een interesse van Hans. Vroeger heeft hij zelf ook gereden en hij was altijd veel op de boerderij te vinden om te helpen. Dit doet hij nog steeds met veel plezier. “Op een gegeven moment is mijn dochter ook begonnen met paardrijden en ging ik altijd met haar mee naar de wedstrijden. Of dit nou springen was of dressuur, ik sloeg geen wedstrijd over! Ook bij de wedstrijden van mijn kleindochters kom ik graag kijken. Eentje rijdt paard, voornamelijk dressuur en mijn andere kleindochter ment.” Vanaf het moment dat zijn dochter lid werd bij Neuderuiters RV Nijkerk is Hans de tijdwaarneming tijdens springwedstrijden op gaan pakken. “Tegenwoordig gaat dit allemaal digitaal, maar toen moesten we iedere keer nog alle kabels goed leggen. We verhuurden ons systeem zelfs aan andere verenigingen en zo was ik weekenden druk met alle wedstrijden in de omgeving voorzien van de tijdwaarneming.”

 

Vanaf het moment dat dit digitaal ging, is Hans bijgesprongen als parkeerwachter. Hij sloeg geen een wedstrijd over en was altijd al vroeg aanwezig om alles klaar te zetten. “Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan, ondanks dat het lange dagen waren in weer en wind. Uiteindelijk was je wel de hele dag bezig met iedereen de juiste parkeerplaats wijzen, maar het was meer dan dat. In actie komen als er een paard verkeerd in de trailer lag of een losgebroken paard vangen. Ik hield altijd alles in de gaten en ging bij ieder apart geluid toch even kijken. Door de jaren heen leerde ik ook veel ruiters kennen en was er altijd ruimte voor een gezellig praatje. Ook wisten ze mij altijd wel te vinden om even een paard vast te houden of als er een paard niet de trailer in wilde. Ik heb al meerdere paarden met een bezem achterop gezeten om ze weer de trailer in te krijgen!.” Vanwege gezondheidsklachten is Hans onlangs gestopt met zijn werkzaamheden als parkeerwachter.

 

Ondanks dat we Hans deze Jumping Indoor Nijkerk niet meer als parkeerwachter zullen zien, is hij nog wel aanwezig op de manege. “Ik kom zeker kijken! Springen vind ik altijd mooi om te zien, maar ook bij andere wedstrijden in de manege kom ik nog graag kijken als ik kan!”

Tekst: Hanneke Verhoef

Verenigingen

Bord Sponsoren