Home

Grote drukte op EQUIDAY

Door: Jan Grievink
De organisatie van equiday had voor het eerst in haar  10-jarig bestaan manege Luxool afgehuurd voor haar 2 jaarlijkse evenement voor paard-vriendelijke demonstraties en gebruiks-artikelen. In 2 demonstratie-ringen kon het publiek
genieten van de subtiele manier van paardrijden zonder bit en het dresseren van paarden in het algemeen.
Rondom  deze ringen stonden 104 stands, waar allerlei artikelen voor het gebruik van paarden en de paardensport stonden opgesteld. Ze deden goede zaken. Circa 1.200 bezoeken waren hiervoor naar Nijkerk gekomen. Lovende woorden waren er voor de organisatie, de accommodatie en de verzorging van de catering. Equiday zal waarschijnlijk een jaarlijks terugkerend evenement zijn in manege luxool.

Verslag Equiday 31 augustus

door: Jasmijn Veldhuisen

Afgelopen 31 augustus heb ik met mijn paard Cass meegedaan aan de avondseminar met Wendy Murdoch en Karen Rohlf, georganiseerd door Equiday.
Een jaar geleden ben ik op trainingsweek geweest bij Liesbeth Jorna van Sport and Horsemanship United, zei is een van de weinige Dressage Naturaly instructeurs in de wereld. Dressage Naturaly is een zeer paardvriendelijke trainingsmethode ontwikkeld door Karen Rohlf. Zei heeft haar achtergrond als grand prix ruiter gecombineerd met horsemanship als Parelli om een fijne en zeer vriendelijke manier van je paard trainen te ontwikkelen, waarbij een gezonde biomechanica en een goede band met je paard centraal staan. Sinds deze trainingsweek ben ik zeer fan van Dressage Naturaly en natuurlijk Karen Rohlf. Toen ik zag dat Equiday een seminar met Karen Rohlf (en Wendy Murdoch) organiseerde, en dan ook nog bij Luxool!, heb ik meteen een kaartje gekocht en ons opgegeven als deelnemer. Tot mijn vreugde werden we uitgekozen! De avond zelf was erg leerzaam! Helaas begonnen we niet zo goed. Wendy Murdoch ging met Cass werken met de surefoot pads. Cass was echter nogal onder de indruk van het publiek en was erg gespannen. Het lukte Wendy niet om hem te kalmeren en ze koos ervoor om de demo verder te gaan met een ander paard. Gelukkig lukte het mij om Cass te kalmeren en hebben we samen naar de andere combinaties gekeken waarmee Wendy werkte. Karen wilde wel met Cass werken en had er vertrouwen in dat ze hem kon kalmeren. Dus na de pauze waren wij nogmaals aan de beurt. Karen heeft een demonstratie gegeven waarbij ze de beginselen heeft uitgelegd van haar methode, the moving massage, waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselde en Karen naar spanningspunten in het lichaam van Cass zocht en hem daarna vroeg te ontspannen. Cass reageerde hier erg positief op en ontspande zichtbaar! Toen Karen vervolgens met aan ander paard aan het werk ging, heeft Cass zeker 20 minuten helemaal stil en ontspannen hiernaar staan kijken. Mensen die Cass kennen weten dat hij normaal niet langer als een halve minuut kan stil staan, dus deze rust was een hele mooie ervaring. Kortom een zeer mooie en leerzame avond en natuurlijk erg leuk om mijn heldin Karen Rohlf te ontmoeten. Komend jaar gaan we weer op trainingsweek bij Liesbeth Jorna en dan wil ik zelf de moving massage techniek leren toepassen.

Lilly van der Knaap 5e op Hippiade

 

In de klasse L is  Lilly vd Knaap met Be my queen afgelopen zaterdag op een prachtige 5e plaats geëindigd op de Nederlandse kampioenschappen.  Dit was een knappe prestatie, aangezien er 35 barrage deelnemers waren! Klaas Mostert reed 2 foutloze manches, maar helaas in de barrage wat pech met 2 balken en een stop. Er zat niet meer in als de 13e plek. In de klasse Z reed Jenny van den Burg met Duresca 2 mooie manches maar viel er in de 2e manche helaas een balk.  Ze eindigde op de 21e plek.

Lilly van der Knaap met Be my queen

Verenigingen

Sponsoren