Home

Corona maatregelen vanaf 26 juni

Bericht van de gemeente Nijkerk:

Wedstrijden spelen mag het weer voor alle leeftijden. Mét publiek, want toeschouwers zijn weer welkom op de sportparken.  Met deze versoepeling is de sport zo goed als terug bij ‘normaal’. Wel gelden de basisregels zoals die nog overal gelden. Afstand houden blijft belangrijk. Alle informatie is te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/18/nederland-zet-grote-stap-bijna-alles-kan-op-anderhalve-meter

Sportkantines volgen de regels voor de horeca: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/06/18/overzicht-horeca
Er wordt snel versoepeld en volop gevaccineerd. Daarmee hoop ik dat dit de laatste mailing is waarin de gemeente beperkingen voor de sport toelicht.

Ik wens jullie een goede zomer en een vliegende start van het nieuwe seizoen,

 Met vriendelijke groet,

 Patricia van Delft

Corona update 19 mei


Paardrijden en lessen

 • Binnen
  Individueel rijden van paarden is binnen toegestaan, dit geldt voor alle hippische accommodaties. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een instructeur op 1,5 meter afstand gereden. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet men een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
 • Buiten
  • Buiten mogen groepslessen gegeven worden aan jeugd, jongeren en jongvolwassenen t/m 26 jaar. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Buitenritten in groepen zijn ook toegestaan.
  • Er mogen buiten groepslessen en buitenritten gegeven worden aan volwassenen vanaf 27 jaar op 1,5 meter afstand met een maximum van 30 personen.
  • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.
 1. Verbod op wedstrijden
  Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor topsporters met een status vanuit NOC*NSF gelden uitzonderingen. Deze uitzondering geldt niet voor de draf- en rensport.

Mondkapjesplicht in de paardensport

Vanaf 1 december geldt voor een groot deel van de paardensport deze mondkapjesplicht omdat de locatie waar de paardensport beoefend wordt aangemerkt is als sportaccommodatie. Sportaccommodaties zijn door de overheid aangemerkt als ‘publieke binnenruimte’, waar een mondkapje voor én na de sport verplicht is.

Klik hier voor de informatie op de website van de KNHS

 

Verenigingen

Bord Sponsoren